Сумський НАУ
Правила прийому
Дистанційний вступ
Банер
Історія коледжу
Банер
Наша гордість
Банер

У СНАУ відкрили новітню освітньо-професійну програму “Фармація”

У СНАУ відкрили новітню освітньо-професійну програму “Фармація”

На базі факультету ветеринарної медицини Сумського національного аграрного університету з 1 вересня 2024 року з’явиться нова освітньо-професійна програма “Фармація” зі спеціальності 226 Фармація, промислова фармація. Освітньо-професійна програма реалізовуватиметься на другому (магістерському) рівні вищої освіти денної форми навчання (5 років навчання). Набір здобувачів розпочнеться з липня 2024 року.

Відповідне рішення було винесене згідно з додатком 6.4. до наказу Міністерства освіти і науки України № 394-л від 7 червня 2024 року. Крім того, Міністерством на наше прохання було встановлено ліцензований обсяг у розмірі 30 осіб на рік, що й задовольнить щорічну потребу у фахівцях ОС Магістр з даної спеціальності у Сумській, Полтавській, Чернігівській областях.

Виконувач обов’язки ректора Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир ЛАДИКА на офіційній сторінки у Facebook коментує, що поштовхом для відкриття програми стала багаторічна співпраця з провідними виробниками фармацевтичної продукції. Зокрема, потужну підтримку університет отримав від компанії “Бровафарма”, що є флагманом фармації в країні, має експортний потенціал та надасть можливість майбутнім випускникам працювати за кордоном.

Компанія “Бровафарма”, з якою сформовано вже багаторічні тісні робочі стосунки і де студенти проходять практику, профінансувала відкриття на базі факультету ветеринарної медицини спейсофісу та унікальної лабораторії з розробки та проведення доклінічних досліджень медичних та ветеринарних лікарських засобів, що стала першим прикладом створення матеріально-технічної бази для новозапочаткованої освітньо-професійної програми.

Фармацевтичною базою із забезпечення освітнього процесу стало ТОВ «КУСУМ ФАРМ» на якому здійснюється промислове виробництво лікарських засобів в місті Суми та яке надало наочний матеріал для набуття практичних навичок та стане в подальшому базою практики і місцем майбутнього працевлаштування.

Адміністрація Сумського НАУ та співробітники ветеринарного факультету переконані, що наявна матеріально-технічна та практична база, а також викладання дисциплін студентам докторами, професорами та кандидатами медичних і фармацевтичних наук з практичним досвідом забезпечать високу якість підготовки спеціалістів за освітньо-професійною програмою “Фармація”.

Випускники зможуть працювати на фармацевтичних заводах та фабриках, лікувальних та оздоровчих закладах, в аптечних мережах (провізор) та оптових хіміко-фармацевтичних фірмах вітчизняного та зарубіжного виробництва, лабораторіях з контролю медичних та ветеринарних лікарських засобів, судово-хімічних і токсикологічних лабораторіях, наукових установах, компаніях з клінічних випробувань, регуляторних органах та у вищих навчальних закладах.

Навчання за денною формою відповідає всім стандартам та програмам Міністерства охорони здоров’я України та можливе за кошти фізичних та юридичних осіб.

 
Відеодайджест

Бібліотека коледжу
Офіційні представництва
Банер
Банер
Наші партнери